14 Mart 2012 Çarşamba

PANCARLI BALKABAĞI SALATASI /salata+zy.yemekler

Malzemeler; 2 pancar, 1 adet defneyaprağı, 300–400 gr balkabağı, 1 demet yeşil soğan, 1 adet ekşi elma, 1 limon suyu, 1 adet portakal, yarım demet fesleğen veya reyhan, tuz, karabiber, şeker, zeytinyağı

Pancarları temizleyip defneyaprağı ile tuzlu suda 40 dakika haşlayın. Balkabaklarını temizleyip soyun ve rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Yeşil soğanları doğrayın. Dörde böldüğünüz elmanın çekirdeklerini çıkartıp verevine 4 mm kalınlığında dilimleyin. Kabak, soğan ve elma karışımına limon suyu ekleyin. Soğuyan pancarları dilimleyerek ilave edin. Kıydığınız fesleğen yapraklarını ekleyin. Portakal kabuğu rendesi,portakal suyu, sirke, tuz, şeker ve baharatlar ile hazırladığınız sos ile salatayı karıştırın. 30 dakika marine ettikten sonra servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder