18 Mart 2012 Pazar

FRAMBUAZLI SORBE /tatlılar

Sıcak yaz günlerine özgü, dondurmaya alternatif bir lezzet. Ancak kışında yiyebiliriz, ne beis değilmi?
Malzemeler: 300 gr dondurulmuş frambuaz (ya da tercih edilen herhangi bir orman meyvesi), 1 limon kabuğu rendesi, 1 limon suyu, 50 gr pudra şekeri, 150 gr yoğurt

Meyvelerin bir kısmını süsleme için ayırıp kalanlarını 10 dakika çözdürün. Frambuazları limon kabuğu rendesi ve suyu, yoğurt ve pudra şekeri ile blender'dan geçirin. Karışımı buzlukta donmaya bırakın. Servise yakın süs leme için ayırdıklarınızı iyice çözdürüp servis kaplarını soğutun. Sorbeyi kaselere alın ve kalan frambuazlarla süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder