Google+ Followers

29 Mart 2012 Perşembe

KURU DOMATESLİ BÖREK /hamurişleri

Malzemeler: 2 adet hazır yufka, 1 kase yarı kurutulmuş domates, 100 gr. dil peyniri, 100 gr. beyaz peynir,2 adet yumurta, 1/2 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1 paket kabartma tozu,1/2 demet dereotu

Yumurta,sıvıyağ,yoğurt ve kabartma tozunu mikserle iyice çırpın. İç harcı için kurutulmuş domatesleri ince uzun doğrayın. Rendelenmiş peynirleri, kıyılmış dereotunu ve şekeri ekleyip harmanlayın. Şeker domatesin asidini alacaktır. Yufkalardan birisini yayıp yarısına iç malzemenin yarısını yayın. Boş tarafını üstünü örtecek şekilde yarım ay formunda kapatın. Kısa ucundan başlayıp elinizle büzün ve tepsiye yerleştirin. Kalan yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Sıvı malzemeyi yufkaların üzerine yayarak 190 dereceli fırında üzeri kabarıp kızarıncaya dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder