14 Mart 2012 Çarşamba

ZEYTİNLİ ÇITIR /hamurişleri

Malzemeler; 2 yufka, zeytin ezmesi, peynir kırığı, 2 yumurta sarısı, susam, kekik, zeytinyağı
Dip sosu; Krem peynir, yoğurt, zeytinyağı

Yine bir atıştırmalık. Zeytin ezmesi, peynir kırığı, kekik ve zeytinyağını bir kâsede karıştırın. Yufkaların yarısına bu harcı sürerek diğer yarısını üstüne kapatın. Kare kare kesip her kareyi kalem şeklinde sarın.Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında (yaklaşık 15 dakika) üzerleri kızarana dek pişirin. 2 kaşık krem peynir ve yoğurdu 1 kaşık zeytinyağı ile çırpıp hazırladığınız bu banmalık diple çıtırları servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder