14 Mart 2012 Çarşamba

MÜRDÜMÜK FAVA /yerel yemekler

Malzemeler; 250 gr mürdümük, 2 adet soğan, 2 diş sarımsak, tuz, zeytinyağı, kimyon, 1 demet dereotu, limon suyu

Mürdümükten bir tarif daha. Bu nefis mezenin tarifini bana veren Eser’e de teşekkürler.
Mürdümük, ince kıyılmış soğan ve çentilmiş sarımsakları bir tencereye alıp üzerini kapatacak kadar su, tuz ve bir kaşık bitkisel yağ ilavesi ile kısık ateşte pişirin. İyice lapa haline gelince önce el mikseriyle karıştırıp sonra tel süzgeçten geçirin. Karışımı yine tencereye alıp zeytinyağı ilavesi ile iyice yoğunlaştırın. İndirmeye yakın kimyon ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Servis kabında üzerini düzleyip soğuyunca üzerine limon sıkarak servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder