Google+ Followers

14 Mart 2012 Çarşamba

TARHANALI ET VE SEBZE KIZARTMASI /et yemekleri

Malzemeler; 4,5 kaşık un, 2 kaşık buğday nişastası, 1,5 kaşık tarhana, 1 şişe maden suyu, 1 yumurta, 2 adet tavukgöğsü ve 2 adet kuru soğan /veya 12 adet tavuk kanat ve ½ karnabahar
Kızartma için/ 1 paket tarhana, kızartma yağı

Un, buğday nişastası, maden suyu ve yumurtayı bir kapta karıştırın. Bu kabın altına buzlu başka bir kap koymanız kızartmanın çıtırlığını arttıracaktır. Karışıma 1,5 kaşık tarhanayı da ekleyin. Parmak doğranmış tavukgöğüslerini ve halka doğranmış soğanları karışıma bulayın. Ardından bir paket tarhana döşenmiş tepside bulamaçlı malzemeleri iyice çevirin. Derin bir kapta, kızgın yağda kızartın. Eğer benim gibi tavuk kanatlarını ve karnabahar çiçeklerini tercih ederseniz malzemeleri önceden yarım haşlayın ve iyice kurulayın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder