14 Mart 2012 Çarşamba

SİNKONTA /yerel yemekler

Malzemeler; 4 dilim balkabağı, 2 adet kuru soğan, 4 diş sarımsak, 1 kaşık salça, kuru nane, tuz, mısırözü yağı, zeytinyağı, 1 kâse dövülmüş ceviz
Tarator; 4 diş sarımsak, 2 kaşık un, 1 limon suyu, tuz

Manisa ve İzmir yörelerinde çokça yapılan bir ege lezzeti olan sinkonta yemeklik kabaktan da yapılıyor. Ancak o zaman dereotu ilavesini de öneririm. Kabukları soyulup çekirdekleri temizlenen balkabaklarını elma dilimi şeklinde doğrayın. 1 tatlı kaşığı tuzla karıştırılan balkabaklarını fırın tepsisine yayın. Piyazlık doğranmış soğanları kabakların üzerine yerleştirip tuzlayın. Çentilmiş sarımsakları yemeğe ilave edin. Karıştırılan mısırözü ve zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirin. Az su ilavesi ile sulandırdığınız salçayı ve bol kuru naneyi ekleyin. Üzerine sıcak su gezdirdiğiniz sinkontayı fırında pişirin. Tarator için sarımsakları tuz ile dövün. Diğer malzemeler ve 1 bardak su ile çırpıp sosu hazırlayın. Yemeğin pişmesine yakın taratoru üzerine döküp cevizleri serpiştirerek 15 dakika daha fırında tutun. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder