14 Mart 2012 Çarşamba

ERİKLİ SULU KÖFTE /yerel yemekler

Malzemeler; 500 gr az yağlı dana kıyma, ½ kâse haşlanmış kırık nohut, ½ bardak ince bulgur,100 gr kuru erik, 1 kaşık kuru fesleğen, ( ya da reyhan ) 4 adet patates, 1 adet yumurta, tuz, pul biber, 2 kaşık tereyağı, 1 kaşık salça, 1 lt su

Kars yöresine ait bu yemeğe başlarken kuru erikleri sıcak suda bekletin. Geniş bir kaba kıymayı alıp üzerine yumurtayı kırın. Tuz, kırmızıbiber ve fesleğen ilavesi ile yoğurmaya başlayın. İnce bulgur ve kabukları soyulup ikiye ayrılmış nohutları ekleyin. Özdeşleşene dek yoğurun. Erikleri süzün. Köfte harcından parçalar alıp avuç içinde düzleştirin. Ortasına erik koyup kapatın ve elinizi ıslatarak köfteleri yuvarlayın. Patatesleri soyup 8’e bölün. Geniş bir tencerede tereyağını eritip salçayı kavurun. Tuz ve 1 lt suyu ilave edin. Köfte toplarını yavaşça tencerenin tabanına dizin. Bir taşım kaynattıktan sonra patatesleri ekleyin. Kısık ateşte patatesleryumuşa yıncaya dek pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder