Google+ Followers

14 Mart 2012 Çarşamba

BALLI, PORTAKALLI LOR PEYNİRİ /tatlılar

Malzemeler; 1 adet portakal, 100 gr. bal, kekik, 250 gr. kaşar loru

Portakalın kabuğunu incecik soyup uzun şeritler halinde kesin. 1 dakika kaynar suda bekletip soğuk sudan geçirerek süzün. Balı, kekiği ve 50 ml. suyu kaynatın. Portakal kabuklarını katıp şurup kıvamına gelene dek kaynatın. Şurup soğuyunca 1 portakal suyu ile robotta çekip kâselere yerleştirdiğiniz lor peynirinin üzerine bölüştürün. Damak zevkinize göre bal miktarını arttırabilir ya da bal+şeker kullanabilirsiniz. Çünkü hakikaten çok hafif bir tatlı bu. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Sayın blog yöneticisi blogunuzdaki paylaşımlar herkes tarafından çok begeniliyor bizde Muayene bacasi olarak başarılarınızın devamını diler.

    YanıtlaSil