18 Mart 2012 Pazar

BÖRÜLCELİ KIRMIZILAHANA SALATASI /salata+zy. yemekler

Malzemeler; 150 gr. kuru börülce, ½ adet kırmızılahana, 1 demet taze soğan, 1 demet dereotu 60 gr. iç ceviz,1 adet limon, zeytinyağı, tuz, karabiber, sirke, şeker

Akşamdan suya koyduğunuz börülceleri haşlayıp süzün. Kırmızılahanayı ince doğrayıp kevgire alın. Bolca tuz serperek ovun ve süzün. Bol suyla yıkayıp tekrardan süzün. Zeytinyağı, 1 limon suyu, sirke, tuz karabiber ve şekeri karıştırıp sos hazırlayın. Süzülen salataları servis tabağına alın. Üzerine börülce, kıyılmış taze soğan ve dereotu ekleyin. Sos ve cevizleri de ekleyerek iyice karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder