Google+ Followers

14 Mart 2012 Çarşamba

PESTİLLİ ÇITIR TAVUK /et yemekleri

Malzemeler; Kişi sayısına göre derili tavuk butu, pestil, 2 kaşık bal, 3 kaşık soya sosu, (2 tavuk butu için ideal ölçü)

Tavuk butlarını 1 dakika kaynar suya batırıp çıkarın. Havlu peçeteyle her tarafını iyice kurulayıp iyice kuruması için üstü açık şekilde buzdolabında en az 4 saat, vaktiniz varsa 1 gün bekletin. Bu işlem derinin çıtırlığını sağlayacaktır. Fırın kâğıdını biraz ıslatıp sıkarak suyunu süzdürün. 3 cm. derinliğinde bir fırın kabına kâğıdı yayıp kabın şeklini aldırın. Pestilleri kaba tek kat olacak şekilde yayın. Bal ve soya sosunu karıştırıp hazırladığınız sosu tavuk derisinin altına ete kesikler atarak, yedirerek sürün. 145 dereceye ayarlı fırınınızda tavuğunuzu yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirin. Nar gibi kızarmış tavuğunuzu servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder