14 Mart 2012 Çarşamba

BEZELYE PÜRELİ SALATALIK /salata+zy.yemekler

Malzemeler; 250 gr ayıklanmış bezelye (veya süzülmüş bezelye konservesi), 50 gr beyaz peynir, 6 adet salatalık, 1 tatlı kaşığı taneli acı hardal, 1 limon suyu, 1 limon kabuğu rendesi,zeytinyağı, tuz

Haşlayıp soğuk suda şoklayarak süzdüğünüz taze bezelyeleri veya benim gibi süzdüğünüz konserve bezelyeyi az haşlama veya sıcak su ilavesiyle, tuz, zeytinyağı ve 1/2 limon suyunu da katıp akışkan kıvama gelene dek mutfak robotunda çekin. Salatalıkları çekirdekli kısmına dek mandolin veya soyacakla boylamasına ince dilimleyin. Hardal, limon kabuğu rendesi, kalan limon suyu, zeytinyağı, tuz ve beyaz peynirden bir sos hazırlayın. Bezelye püresini servis tabağına yayıp sosla karıştırılmış salatalıkları üzerine yerleştirin. Servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder