14 Mart 2012 Çarşamba

SEBZELİ MİNİ KÖFTE /et yemekleri

Malzemeler: 600 gr dana kıyma, 600 gr patates, 2 adet kabak (250 gr), 100 gr közlenmiş kırmızıbiber, 1 adet yumurta, 2–3 avuç galeta unu, parmesan peyniri, fesleğen, sirke, sızma zeytin yağı, tuz, karabiber

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri küp kesin. 1 kaşık sirke katılmış kaynar suda 10 dakika haşlayın. Süzüp zeytinyağı ve tuz ile tatlandırın. Çekirdeklerini çıkarttığınız kabakları küp kesin. Zeytinyağı koyduğunuz tavada kabakları 5 dakika soteleyin ve mikserden geçirin. Kıymaya kabak püresini, çok küçük doğradığınız kırmızıbiberleri, yumurtayı, galeta ununu, fesleğeni, 1 kaşık rendelenmiş parmesan peynirini, tuz ve karabiberi ekleyip harcı yoğurun. Karışımı 30 porsiyona ayırıp zeytinyağladığınız elinizle küçük köfteler şeklinde yuvarlayın. Yağladığınız pişirme kâğıdı ile kaplı fırın kabına patates ve köfteleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder