14 Mart 2012 Çarşamba

ISPANAKLI LAZANYA /makarna+pilavlar

Malzemeler; 12 adet yaprak lazanya, 1 kg ıspanak, 1 paket mozarella veya dil peyniri, 1 adet kuru soğan,2 avuç ceviz içi, muskat, karabiber, tuz, zeytinyağı, 2 kaşık tereyağı, 2 bardak süt, 2 tepeleme kaşık un

Sirkeli suda iki kez yıkanıp süzülen ve kökleri ayıklanarak doğranan ıspanak, ufak kırılmış ceviz, tuz, kara    biber ve muskat rendesi; önceden yağda öldürülen kıyılmış soğana eklenerek kavrulur. Tereyağı, un ve sütile beşamel sos hazırlanır. Lazanyalar kaynar suda 2–3 dakika haşlanıp süzülerek bir yere alınır. Yağlanan borcam fırın kabına 4 lazanya üst üste bindirilerek dizilir. Beşamel sosun üçte biri üstüne sürülür. Ispanaklı harcın yarısı yayılır. Peynirin yarısı didiklenerek yerleştirilir. İkinci katmanda da lazanyalardan başlanarak aynı işlem uygulanır. Son 4 lazanya dizildikten sonra kalan beşamel sos en üste yayılır ve önceden ısıtılmış fırına verilerek üstü kızarana dek pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder