14 Mart 2012 Çarşamba

KURU PATLICAN MUSAKKA /yerel yemekler

Malzemeler; 250 gr kurutulmuş patlıcan, (ben kare kesilip kurutulanlardan kullandım, bula mazsanız dolmalık kuruları haşladıktan sonra doğrayarak kullanabilirsiniz) 250 gr kıyma, 1 kaşık salça, zeytinyağı, 5–6 adet kurutulmuş domates ve kırmızıbiber, 1 adet kuru soğan, tuz, karabiber

Patlıcanları kaynar suda iyice haşlayıp süzün. Kıymayı yağda çevirerek öldürün. Salça ve kıyılmış soğanı ekleyerek malzemeler özleşene dek kavurun. Başka bir yerde sıcak suda yumuşattığınız kuru domates ve biberleri doğrayıp ekleyin. Patlıcan ve baharatları ilave edin. Üstünü örtecek kadar su ilavesi ile pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder